Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Seyhan Hakkında

Seyhan, Türkiye'nin Adana iline bağlı bir merkez ilçesidir. İlçe, tamamıyla Adana şehir merkezi içerisinde kabul edilir. Adana'nın ilk yerleşim alanı olmakla beraber şu anda şehrin yönetim, iş ve kültür merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Seyhan otobüs bileti alarak seyahat edebilir, tren bileti, uçak bileti alarak ilçeye kolaylıkla ziyaret edebilmek mümkündür.

Seyhan'ın doğusu Yüreğir, batısı Tarsus, Kuzeyi Çukurova (Yeni Adana), güneyi  ise Karataş yer ilçeleri yer almaktadır. İlçenin bulunduğu alan Seyhan Irmağı'nın taşıdığı alüvyonlardan oluşmuştur.

Seyhan'ın Tarihçesi

Seyhan ismi, mitolojide Adanus'un oğlu Sarus'tan gelmektedir. İlçenin tarihi MÖ 3000 yılına dayanmakta olup, Tepebağ höyüğünde yapılan kazılar sonucunda tarihi eserlere raslanılmıştır. Adana´ya ait en eski yazılı kayıtlara ilk defa, Anadolu´nun en köklü medeniyetlerinden olan Hititlerin Kava Kitabelerinde rastlanmaktadır. Bu kabilelerdeki bir yazıtta Adana ve çevresinden URU ADANIA (Adana Beldesi) olarak bahsedilmektedir.

Eski çağlarda Adana Bölgesini egemenlikleri altında bulunduran gruplar şunlardır;

Luvi Krallığı (M.Ö.1900), Arzava Krallığı (M.Ö.1500), Hitit Krallığı (M.Ö.1900-1200), Kue Krallığı (1190-713), Asur Krallığı (M.Ö.713-663), Kilikya Krallığı (M.Ö.663-612), Pers Satraplığı (M.Ö.612-333), Helenistik Dönem(M.Ö.333-323), Selökidler (M.Ö.312-133), Korsanlar Dönemi (M.Ö.178-112), Romalılar Dönemi (M.Ö.112-M.S.395).

M.Ö. 1.Y.Y´da Pampe tarafından Roma İmparatorluğuna bağlanmıştır. Roma İmparatorluğu M.S.395´de ikiye ayrılınca Çukurova,Doğu Roma´nın(Bizans) payına düşmüştür.

M.S.638 yılında Emeviler döneminde Çukurova fethedilmiş, Abbasiler Döneminde buraya yerleşilmiştir.

Seyhan'da Gezilecek Yerler

Seyhan otobüs bileti alarak ilçe merkezine yapacağınız ziyaret ile sosyal ve kültürel alanlarda keyifle Seyhan'ın gezilecek yerlerine ve yakın mevkiilerde olan tarihi yerlerini görebilme imkanı sunar. 

Taş Köprü: Taş Köprü, tarihi Roma dönemine kadar dayanan bir Adana sembolüdür. Orjinaşl halinin toplamda 21 gözü olan köprü, zamanla kıyı düzenlemesi ve toprak doldurmalarla kısaltılmıştır.

Sabancı Merkez Camii: 1998 yılında Diyanet Vakfı ve Sabancı Vakfı ortaklığı ile yapılmıştır.

Adana Merkez Parkı: Sabancı Merkez Camii yakınında ve nehrin kenarında yer alan devasa genişlikte bir alana sahip olan parktı. Avrupai merkez kent park kültürürnün en kıymetli örneğidir.

Seyhan Barajı ve Baraj Gölü: Akdeniz'e dökülen en büyük akarsu olan Seyhan Nehri, Adana'nın kültürel özelliklerine yıllar boyu hizmet vermiştir. Nehir kenarında yürüyüşler ve piknikler keyifle yapılmaktadır.

Çoban Dede Parkı: Çoban Dede'nin türbesinin bulunduğu bir parktı. Park yeritepede kaldığı için araç ile ulaşımı yoktur.

Büyük Saat Kulesi: Adana'nın Seyhan ilçesinin Ali Münif Yeğenağa caddesi üzerinde bulunmaktadır.Türkiyenin en büyük saat kulesi olma özelliğine sahip olup, yüksekliği 32 metredir.

Bebekli Kilise: Aziz Pavlu Kilisesi, Adana Tepebağ ilçesinde 1880'li yıllarda Saint Paul adına yapılmıştır. Kilisede 2,5 metre yüksekliğinde Meryem Ana heykeli vardır.

Adana Ulu Cami: 16. yüzyıldan kalma ve günümüzde hala ibadete açık olan bir camiidir.

Seyhan'da Ne Yenir?

Seyhan'ın meşhur yemekleri, Türkiye'nin gastronomi başkentlerinden biri olan Adana'da yemek kültürü ile şehrin turizm potansiyeli  oldukça yüksektir. Genelde yemek kültürü konusunda Adana'nın gelişmesi ile dünya mutfağına da kapılarını aralayan bir yer haline gelmiştir. Adana'ya özgü yöresel yemeklerin yapıldığı birçok mekan da mevcuttur.

Adana Kebap: 19. yüzyılın ikinci yarısında, Adana'nın tarihi çarşısı olan Kazancılar Çarşısı'nda ortaya çıkmıştır.

Ciğer: Adana'da100 yıllık bir geçmişi olan ciğer, Adanalıların kahvatıda bile büyük bir keyifle tükettiği eşsiz bir lezzettir.

Şırdan Dolması: Küçükbaş hayvan midesinin bir bölümü ile yapılır. İç harcı baharatlı pirin ve etten oluşur.

Kırkkat: Bğırsak dolmasıdır. Tüketimi ise şırdan bulunamadığı dönemlere dayanır. Şırdanın iç harcı ile aynı harç kullanılır.

Analıkızlı: Ana yemek gibi de tüketilen bir çorbadır. Dana etinin yağsız yerlerinden yapılan irili ufaklı köfteler vardır.

Adana Usulü İçli Köfte: Adana'ya özgü kılan özelliği ise baharatlı bulgurun içerisine koyulan kuzu kıyma karışımı malzemelerdir.

Adana Lahmacunu: Adananın doğal ve kendine has baharatlarıyla hazırlanan lezzetli bir harcı vardır.

Fellah Köftesi:  Adana'da sasrımsaklı köfte olarak da bilinen ve her damak lezzeti zevkine hitap eden, sarımsaklı yoğur ile tüketilen bir lezzettir.

Seyhan'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

D-400 Karayolu ve milletlerarası TEM otoyolu ile Seyhan ilçesine ulaşılabilir. İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 5 km olan otobüs terminaline Türkiye`nin her yerinden alabileceğiniz Seyhan otobüs biletleri ile seyehat edebilirsiniz.

İlçemizde hava ulaşımı, Adana Havalimanı'ndan sağlanır. İç ve dış hat seferlerinin gerçekleştiği Adana Havalimanı ile, iç hatlardan bir çok şehre; dış hatlardan birçok ülkeye direkt uçuş seferleri düzenlenmektedir. 

Şehir ulaşımında ise Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri ve özel halk otobüsleri, dolmuşlar, metro hattı ve taksiler kullanılmaktadır. 

Ayrıca, anahat trenleri olarak Seyhan'a çok yakın bir bokumda olmasının yanında, İstanbul Haydarpaşa'ya İç Anadolu Mavi Treni; Ankara'ya Çukurova Mavi Treni, Kayseri'ye Erciyes Ekspresi ve Elazığ'a da Fırat Ekspresi yolcu taşımaktadır.

 

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır