Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Niğde Hakkında

Niğde, ülkemizin İç Anadolu bölgesinde yer alan şehirlerinden birisidir. Merkezi konumu sayesinde rahatlıkla erişilebilen şehre, Niğde otobüs bileti fırsatları sayesinde, Türkiye’nin her yerinden kolay bir biçimde, rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Tipik Orta ve İç Anadolu iklimine sahip olan şehir, 1.299 m rakıma sahiptir. 2020 yılı içerisinde yapılmış olan araştırmalara göre Niğde’nin nüfusu 230.776 kişi olarak belirlenmiştir. Eski adı Nakita veya Nahita olarak tahmin edilen şehir, Niğde ismini cumhuriyetin ilanının ardından almıştır. 

Niğde’nin Tarihçesi

Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Niğde, birçok farklı millet ve devlete, tarih boyunca ev sahipliği yapmış olan merkez Anadolu bölgelerinden birisidir. Arkeologlar tarafından gerçekleştirilmiş olan kazı ve araştırmalara göre, Niğde’nin Paleolitik çağa kadar uzanan, 10.000 yıllık bir tarihi olduğu düşünülmektedir. Osmanlı Devleti’ne ve daha sonra da cumhuriyete kadar Niğde sırasıyla şu devletlerin hükmü altına girmiştir: sur Ticaret Kolonileri, Hititler, Tabal Geç Hitit Devleti, Frigyalılar, Persler, Makedonya Krallığı, Kapadokya Krallığı, Romalılar, Bizans İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Eretna Beyliği ve Karamanoğulları Beyliği.

Niğde’de Gezilecek Yerler 

Tarihçesi sayesinde, oldukça farklı inşaların ve yapıların bulunduğu Niğde’de gezilecek yerler oldukça zengin bir kültürel mirasa da sahiptir. Niğde otobüs bileti aracılığıyla merkezde veya çevre ilçelerde yer alan özel konumların ziyaret edilmesi mümkündür.

Niğde Kalesi: Ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmeyen Niğde Kalesi, Alaaddin Tepesi’nin kuzey bölümünde yer almaktadır. Bugünkü hal ve şeklini, esas kullanım alanı olan Anadolu Selçuklu zamanında almıştır.

Saat Kulesi: 4 farklı bölümden oluşan saat kulesi, minare görüntüsüne sahiptir. Şehir merkezinde yer almaktadır.

Niğde Etnografya ve Arkeoloji Müzesi: Oldukça zengin bir yapıya sahip olan arkeoloji müzesi içerisinde, Antik Çağ, Selçuklu ve Osmanlı devirlerinden kalan toplamda 12 bin adet eser sergilenmektedir.

Sungurbey Kütüphanesi: Günümüzde İl Halk Kütüphanesi olarak kullanılan Sungurbey Kütüphanesi, Emîr-ül-ümerâ Seyfeddîn Sungur Ağa tarafından yaptırılmıştır. 1335 yılında yaptırıldığı bilinmektedir.

Ak Medrese: 1409 yılında yaptırılmış bir medresedir. Selçuklu mimari tarzının en özel ve belirleyici örneklerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Ali Bey Medresesi olarak da adlandırılan yapının girişi beyaz mermerlere sahiptir. 

Niğde’de Ne Yenir?

Niğde, kendine has yemeklere ve mutfağa sahip olan illerimiz arasında yer almaktadır. Niğde’nin meşhur yemekleri arasında kuzu etine sahip özel yiyecekler öne çıkmayı başarmıştır.

Niğde Tava: Şehre ait en ünlü tava yemeği olarak değerlendirilen bir yiyecektir. Kuzu etinden yapılan tava, domates ve biberle zenginleştirilerek pişirilir ve kuyruk yağı ile tatlandırılması elzemdir.

Arabaşı Çorbası: Tavuk veya hindi içeren özek çorbasıyla birlikte, jel biçiminde tüketilen hamura da sahip orijinal yemekler arasında yer almaktadır.

Mazaklı Köftesi: Minik boyutlara sahip olan köftelerle birlikte öne çıkan bir yemektir. İçerisinde, bulgur, kıyma ve baharatlar yer alır.

Söğürme: Niğde’ye ait yemekler arasında öne çıkar. Arpacık soğan ve yeşil biberin yanında, kuzu eti ile birlikte pişirilen bir yemektir. 

Kaymak Tatlısı: Şeker, süt, yumurta ve pirinçten yapılan hafif olmasının yanında lezzetiyle de öne çıkan bir tatlıdır.

Halveter Tatlısı: Niğde ve etrafında oldukça sık tüketilen ve farklı biçimlere sahip olabilen bir tatlıdır. Niğde’ye ait olan versiyonunda, un helvası benzeri tatlının içerisinde pekmez de kullanılmaktadır.

 Sıkça Sorulan Sorular

Niğde otobüs bileti aracılığıyla her mevsim, Türkiye’nin her yerinde Niğde’ye ulaşmak oldukça kolay ve rahat bir etkinlik olarak değerlendirilir. İçerisinde havalimanı bulunmayan Niğde’ye uçak ile erişim sağlamak isteyenlerin, Kayseri Havalimanı ve daha sonra kara yolcuğu aracılığıyla şehre ulaşmaları mümkün olabilmektedir. Niğde, aynı zamanda demiryolu ile de ulaşılabilecek şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Dilediğiniz gibi tren bileti alarak Niğde’ye erişebilirsiniz. Farklı biçimlerde karayolunu değerlendirerek kendi özel araçlarınızla da kolay bir biçimde Niğde’ye erişmeniz mümkündür.

Kayseri’nin komşusu olan Niğde, İstanbul’a 795 km uzaktadır ve araçla seyahat ortalama 8 saat sürer. Ankara’ya uzaklığı 346 km olan Niğde’ye yapılacak bu seyahat ise ortalama 3 saat sürmektedir.

Niğde Hava Durumu

Sefer Süreleri

  • İstanbul-Avrupa
    10 saat
  • İzmir
    11 saat
  • Ankara
    3 saat
  • Adana
    2 saat
  • Bursa
    10 saat
  • Antalya
    10 saat
  • Trabzon
    14 saat
SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır