Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Yüreğir Hakkında

Yüreğir 

Yüreğir, Toroslar’ın eteğinde kurulan Çukurova Üniversitesi’nin güneyinden başlayıp, doğuda Misis havzası, batıda Seyhan Nehri, güneyde Karataş Ovası ile çevrelenmiş bölgede bulunan yerleşim alanıdır. Tarihte ‘İpek Yolu’ gibi önemli ticaret yollarının kesişme noktası olan Yüreğir, günümüzde de bölgeler arası kavşak olma özelliğini sürdürmektedir. İlçenin kuzeyinde Sarıçam, kuzeybatısında Çukurova, batısında Seyhan, doğusunda Ceyhan, güneyinde Yumurtalık ve Karataş ilçeleri bulunur.

Yüreğir, kuzeyde dağlık, güneyde ovalık iki kısımdan oluşan ve ilçe merkezi ovada kurulmuştur. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olan Yüreğir, tipik Akdeniz iklim bölgesindedir. Yüreğir'in şuanki nüfusu toplamda 415,198'dir. Yüreğir otobüs bileti alarak seyehat edebilir ya da uçak, tren ve özel araç ile ilçeye kolaylıkla ziyaret edebilmek mümkündür.

Yüreğir'in Tarihçesi

Adana'nın merkez ilçelerinden biridir. Yüreğir ilçesi 5 Haziran 1986 yılında belediye olmuştur. Yüreğir adı ise, M.S. 1250-1352 yılları arasında yerleştikleri ovaya da adını veren Oğuz Türkleri’nin Üç Oklar Boyu’na mensup Yüreğir Aşireti’nden gelmektedir. Yüregir / Üregir: Daima iyi iş yapan ve düzen kuran, kurucu anlamındadır. Binlerce yıldır medeniyetlere yurt olmuştur.

Yüreğir'de Gezilecek Yerler

Yüreğir otobüs bileti alarak ilçe merkezine yapacağınız ziyaret ile sosyal, tarihi ve kültürel alanlarda keyifle Yüreğir'in gezilecek yerlerine ve yakın mevkiilerde olan tarihi yerlerini görebilme imkanı bulunmaktadır. 

Atatürk Müze Evi: Adana, Kurtuluş Savaşı'nda önem arz eden bir şehirdir ve Suphi Paşa'nın konağına, Atatürk'ün birçok kez ziyarete geldiği de bilinmektedir. Giriş ücretsizdir.

Misis Ören Yeri: Kuruluşu milattan önceki dönemlere dayanıyor. İpek Yolu üzerinden geçen bir ticaret bölgesidir.Amfi tiyatro ve daha çok sayıda Roma dönemi kalıntıları yer almaktadır.

Misis Mozaik Müzesi: Misis Ören Yeri ve civarlarında yapılan kazılarda bulunmuş çok sayıda mozaiklerin sergilendiği müzedir.

Misis Kervansarayı: Bu yapı Osmanlı dönemine ait bir yapı olmakla birlikte ziyaretçilerine her gün açıktır.

Misis Köprüsü: Bizans İmparatoru tarafından inşa edilen tarihi bir köprüdür. Tarihi 4. yüzyıla dayanmaktadır.

Yüreğir'de Ne Yenir?

Yüreğir'in meşhur yemekleri, Türkiye'nin gastronomi başkentlerinden biri olan Adana'da yemek kültürü ile şehrin turizm potansiyeli oldukça yüksektir. Genelde yemek kültürü konusunda Adana'nın gelişmesi ile dünya mutfağına da kapılarını aralayan bir yer haline gelmiştir. Adana'ya özgü yöresel yemeklerin yapıldığı birçok mekan da mevcuttur.

Adana Kebap: 19. yüzyılın ikinci yarısında, Adana'nın tarihi çarşısı olan Kazancılar Çarşısı'nda ortaya çıkmıştır.

Ciğer: Adana'da100 yıllık bir geçmişi olan ciğer, Adanalıların kahvatıda bile büyük bir keyifle tükettiği eşsiz bir lezzettir.

Şırdan Dolması: Küçükbaş hayvan midesinin bir bölümü ile yapılır. İç harcı baharatlı pirin ve etten oluşur.

Kırkkat: Bğırsak dolmasıdır. Tüketimi ise şırdan bulunamadığı dönemlere dayanır. Şırdanın iç harcı ile aynı harç kullanılır.

Analıkızlı: Ana yemek gibi de tüketilen bir çorbadır. Dana etinin yağsız yerlerinden yapılan irili ufaklı köfteler vardır.

Adana Usulü İçli Köfte: Adana'ya özgü kılan özelliği ise baharatlı bulgurun içerisine koyulan kuzu kıyma karışımı malzemelerdir.

Adana Lahmacunu: Adananın doğal ve kendine has baharatlarıyla hazırlanan lezzetli bir harcı vardır.

Fellah Köftesi:  Adana'da sasrımsaklı köfte olarak da bilinen ve her damak lezzeti zevkine hitap eden, sarımsaklı yoğur ile tüketilen bir lezzettir.

Yüreğir'de Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Yüreğir otobüs bileti ile Yüreğir otogarına Türkiye'nin heryerinden seyehat frmalarının düzenlediği otobüs seferleri ile ziyaret edebilirsiniz. Karayolu ulaşımında D-400, ilçe sınırlarında mevcut 4 bağlantı noktası olan TEM otoyolu üzerinden özel aracınız ile de ulaşmanız mümkündür.

Yüreğir sınırları içerisinden geçen, yaklaşık 5032 metre mesafede olan ve tarihi Bağdat demiryolu güzergahından geçen bir demiryolu vardır. Demiryoluna iat Adana Garı'nda inerek şehir içi seyehatlerinizi aktarma seçenekleriyle kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Adana Şakir Paşa Havalimanı ile yurt içi ve yurt dışı ortalama 60'dan fazla sefer düzenlenen aktif bir hava limanıdır. Yüreğir ilçesine olan mesafesi ise 4 kilometredir. Şehir içi halk otobüsleri, dolmuşlar ve taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır