Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

İmamoğlu Hakkında

İmamoğlu, Adana iline bağlı bir ilçedir. İlçenin toplam nüfusu yaklaşık 28,239 olan ve bünyesinde  27 mahallesi bulunuyor. Adana şehir merkezine 45 km uzaklıktaki ilçenin ana gelir kaynağı tarımdır. Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli’ye giden yol güzergahı üzerinde bulunan İmamoğlu ilçesinin bu coğrafi konumu aynı zamanda ilçenin tarihini de etkilemiştir.

İmamoğlu otobüs bileti alarak seyahat edebilir veya tren, uçak ya da özel araç ile ilçeye kolaylıkla ziyaret edebilmek mümkündür.

İmamoğlu'nun Tarihçesi

İmamoğlu'nun en eski yerleşim kalıntıları Çörten Köyü Pekmezci Mahallesi’ndeki “Altınini” kalıntıları ile Koyunevi Köyü’nde bulunan mozaik kalıntıları, mağaralar ve eski küplerdir. Ayrıca Ufacıkören, Sokudaş, Ağzıkaraca, Üçtepe gibi çevre köylerde ve Saygeçit Mahallesi'nde örenler mevcuttur.

1865 Fırka-i Islahiye olayından sonra Kozan-Adana arasında emniyetli ulaşım sağlanması için yol güzergâhı üzerinde bir han ve hanın yanında güvenliği sağlayacak jandarma teşkilatının kurulması politikası neticesinde bugünkü İmamoğlu'nun köyleri kurulmuştur.

Türkmen aşiretleri bu bölgede yerleşik hayata geçmiştir. Bu aşiretler ise; Avşarlar, Sırkıntıoğulları, Kozanoğulları, Karsantıoğulları, Kırıntı, Hacılar, Berber Aşireti'dir.

Kozan, 1923–1926 yılları arasında vilayetlik yapılmıştır. İmamoğlu ilçesi ise Kozan'a bağlı köylerdi. 

2 Ekim 1949 tarihinde Daimi Asayiş Karakolu olarak Jandarma Teşkilatı kurulmuştur. 1950 yılında Bulgaristan’dan gelen Türk asıllı Göçmenler iskan edilmişlerdir. 30 Temmuz 1959 tarihinde Bucak Teşkilatı statüsüne kavuşmuştur. 1964 yılında Belediye Teşkilatı kurulmuştur. İmamoğlu, 19/06/1987 tarih ve 3392 sayılı 103 ilçe kurulması hakkındaki kanun ile Kozan İlçesinden ayrılarak bağımsız ilçe olmuştur.

İmamoğlu'nda Gezilecek Yerler

İmamoğlu otobüs bileti alarak ilçe merkezine yapacağınız ziyaret ile sosyal, zengin tarihi ve kültürel alanlarda keyifle İmamoğlu'nun gezilecek yerlerine ve yakın mevkilerde olan tarihi yerlerini görebilme imkanı bulunmaktadır. 

Kapıkaya Kanyonu: Seyhan’ın önemli kollarından birisi olan Çakıt Suyu’nun dağları aşındırarak oluşan bir doğa harikasıdır. 

Ağzıkaraca Köyü - Kaya Mezarları: Bölgede çok miktarda bulunan Karaçalı ağacından ismini alan Ağzıkaraca Köyü, Adana il merkezine yaklaşık 54 kilometre, İmamoğlu ilçe merkezine ise 9 kilometre uzaklıktadır.

Anavarza Örenyeri: Anavarza, Kadirli, Ceyhan ve Kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde, Kozan sınırlan içerisinde, Kilikya bölgesinde bulunan antik kenttir. 

Karataş Magarsus Antik Kenti: Adana’ya 49 km uzaklıktaki Karataş ilçesinin 4 km batısında Dört Direkli mevkiinde yer alan ve MÖ 7. yüzyılda kurulmuş olan antik kenttir. 

Assos Örenyeri: MÖ 6.yüzyılda kurulan Assos örenyeri antik kenti, bir süre filozof Aristoteles'in bir süre yaşayarak bir felsefe okulu kurmuş olmasıyla da önemli bir yer haline gelmiştir. 

Kara Kilise - Manastır -Surp Nişan Ermeni Kilisesi: İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti'nde, Maku kentine yaklaşık 20 km mesafede bulunan bir Ermeni antik manastır. Manastır, İsa'nın 12 havarisinden biri olan aziz St. Thaddeus adına MS 68 yılında o yıllarda bölgeye hakim olan Ermeniler tarafından inşa edilmiştir. 

Altınini Mağarası Yeraltı Şehri: Çörten köyünde bulunan Pekmezli mahallesinde yer alan Altınini Mağarası Yeraltı Şehri, doğal kayaların içi oyularak oluşturulmuş mekânlardır.

İmamoğlu'nda Ne Yenir? 

İmamoğlu'nun meşhur yemekleri, Türkiye'nin gastronomi başkentlerinden biri olan Adana'da tarihi kültürün yanında yemek kültürü ile de şehrin turizm potansiyeli oldukça yüksektir. Adana'ya özgü yöresel yemeklerin yapıldığı birçok mekan mevcuttur.

Yüksük Çorbası: Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içinde un, yumurta, tuz, salça ve erik ekşisi bulunur. 

Adana Kebap: 19. yüzyılın ikinci yarısında, Adana'nın tarihi çarşısı olan Kazancılar Çarşısı'nda ortaya çıkmıştır.

Ciğer: Adana'da100 yıllık bir geçmişi olan ciğer, Adanalıların kahvaltıda bile büyük bir keyifle tükettiği eşsiz bir lezzettir.

Şırdan Dolması: Küçükbaş hayvan midesinin bir bölümü ile yapılır. İç harcı baharatlı pirin ve etten oluşur.

Kırkkat: Bağırsak dolmasıdır. Tüketimi ise şırdan bulunamadığı dönemlere dayanır. Şırdanın iç harcı ile aynı harç kullanılır.

Analıkızlı: Ana yemek gibi de tüketilen bir çorbadır. Dana etinin yağsız yerlerinden yapılan irili ufaklı köfteler vardır.

Adana Usulü İçli Köfte: Adana'ya özgü kılan özelliği ise baharatlı bulgurun içerisine koyulan kuzu kıyma karışımı malzemelerdir.

Adana Lahmacunu: Adananın doğal ve kendine has baharatlarıyla hazırlanan lezzetli bir harcı vardır.

Dilme: Patlıcanlı, nohutlu ve sarımsaklı yoğurtla servis edilen muazzam bir lezzettir.

İmamoğlu'nda Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İmamoğlu otobüs bileti alarak, İmamoğlu otogarına Türkiye'nin her yerinden İmamoğlu ilçesine ulaşım çeşit otobüs firmalarıyla sağlanabilir. 

İmamoğlu karayolu ile Adana şehir merkezine 52.7 km, İstanbul’a yaklaşık 973 km, Ankara’ya yaklaşık 537 km, İzmir’den ise yaklaşık 944 km uzaklıktadır. 

Hava yolunu tercih etmek isteyenler için bulundukları şehrin havalimanından Adana Şehir Merkezinde yer alan Adana Havalimanı’na ulaşabilirler. Adana Havaalanından özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla İmamoğlu ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Demir yolu ile ulaşımı tercih edecek olursanız TCDD seferleri sayesinde Adana’ya demiryolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Adana demiryolu istasyonlarından yine özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla İmamoğlu ilçesine ulaşım sağlamanız mümkündür.

İmamoğlu Hava Durumu

Sefer Süreleri

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır