Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Fatih Hakkında

Fatih, İstanbul iline bağlı olan bir ilçedir. Şehir içinde bir tura çıkmak isterseniz İstanbul’un her ilçesinden ve hatta Türkiye’deki her ilden Fatih otobüs bileti satın alarak Fatih ilçesini ziyaret edebilirsiniz. Nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bir ilçe olan Fatih’e 400 binden fazla kişi evim diyor. Fatih, İstanbul’un tam ortasında yer almaktadır. Şehrin en eski semtlerinden biri olmasının yanı sıra en büyük semtlerinden biri olan, tarihi yarımada içinde yer alan Fatih, 15.62 km²'lik bir alanı kaplamaktadır. Lokasyon olarak güneybatıdan Zeytinburnu ve kuzeybatıdan Eyüpsultan ilçeleri ile komşudur ayrıca kuzeyden Haliç, doğudan İstanbul Boğazı ve güneyden Marmara Denizi ile çevrelenmiştir.

Fatih’in Tarihçesi

Osmanlı İmparatorluğu'nun iktidarda olduğu döneme kadar uzanan zengin bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olan Fatih ilçesinin ismi de tarihi öneme sahiptir. 1453 yılında İstanbul olarak bilinen Konstantinopolis'i alarak Osmanlı Devleti'nin önemini artıran ve yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmed olarak da bilinen Osmanlı İmparatorluğunun 7. padişahı olan 2. Mehmet onuruna semte bu isim verilmiştir.   Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan Konstantinopolis 1453'te Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilip Osmanlı İmparatorluğu’na dahil edildikten sonraki on yılda Ortodoks Patrikhanesi’nin taşınmış olduğu Havariyun Kilisesi yıkılarak yerine Fatih adıyla anılan büyük bir külliye yaptırıldı. Fatih Külliyesi'nin çevresinde de zaman içinde bir Müslüman mahallesi oluştu ve şimdinin Fatih ilçesi olmuştur.

Fatih’te Gezilecek Yerler

Fatih’in camileri, sarayları ve çarşıları gibi ünlü pek çok yapısı, zengin tarihi her yıl çok sayıda turisti kendine çekmektedir. Siz de Fatih otobüs bileti alarak ilçeye yapacağınız ziyarette birçok yeri gezebilirsiniz. Fatih gezilecek yerler listesi şu şekildedir:

Ayasofya Camii: 1935'te müzeye dönüştürülen eski bir katedral olan Ayasofya, günümüzde cami olarak kullanımına geri dönmüştür. Cami, 1453'te katedralden dönüştürülmüştür. Ayasofya, Bizans mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir.

Sultanahmet Camii: Ziyaretçiler Fatih'teyken Sultanahmet Camii'ne uğrama fırsatını kaçırmamalıdır. Yapının duvarlarını süsleyen mavi çiniler, altı minaresi ve muhteşem hat sanatı ile tek başına dev bir sanat eseri olan cami, “Blue Mosque” yani “Mavi Cami” olarak da bilinir.

İstanbul Surları: Fatih ilçesi bugün yalnızca kuzey ve batıdan tarihi surlarla çevrilidir. Haliç kıyısında bulunan Ayvansaray’dan Marmara kıyısındaki bulunan Yedikule’ye kadarki kısımları restore edilmiş olan surlar, Fatih İlçesini Eyüp ve Zeytinburnu ilçelerinden ayırmaktadır.

Mısır Çarşısı: Eminönü'nde bulunan Yeni Camii'nin arkasında kalan yapı İstanbul’un en eski kapalı çarşılarından biridir ve 1660 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırılmıştır.

Topkapı Sarayı: 1478 yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılmış ve Dolmabahçe Sarayı kullanıma açılanana dek 380 sene boyunca devletin idari merkezi olarak Osmanlı padişahlarının evi olarak kullanılmıştır.

Fatih’te Ne Yenir?

Fatih şehri, zengin bir kültürel mirasa sahip olmasının yanı sıra, sınırları içerisinde gelişen gastronomi kültürüyle de tanınmaktadır. Semt, geleneksel Osmanlı mutfağı ve sokak yemeklerinin yanı sıra kebapçılarıyla da tanınıyor. Fatih’in meşhur yemekleri şunlardır:

Sakatat: Sakatat kültürünün yoğun olduğu ülkemizde siz de Fatih’te Paçacı Mahmut Usta’da kuzu ayak ve paça çorbası ile işkembeli nohut tüketebilirsiniz. Zamanla sayıları azalan iyi esnaf lokantalarından biri olan Fahri Usta’da sakatat yahnisi ile köfte ve nohutlu pilav tercih edebilirsiniz.

Küfte: Köfteci Mustafa’da şefin tavsiyesi olan köfte ve piyaz başı çeken öneriler arasındadır. Ayrıca Namlı Rumeli Köftecisi’nde Balkanlardan bir lezzet olarak köfte tercih edebilirsiniz

Fatih’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Fatih ilçesine Fatih otobüs bileti satın alarak kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak İstanbul Avrupa yakasından Fatih’e gidecekler metro ve tramvay alternatiflerini kullanarak rahatlıkla ulaşım sağlayabilirler. İstanbul Anadolu yakasından Fatih’e gidecekler ise Marmaray, metro ve metrobüs kullanabilirler. Ayrıca semtin yerli halkı ile kaynaşmak isteyen ziyaretçiler Fatih ilçe minibüsleri ile ulaşım sağlayabilirler veya şehir içi dolmuşlarla da Fatih’e gidebilirler.

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır