Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Bakırköy Hakkında

Bakırköy İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan bir ilçedir. İstanbul'un batı tarafında Çatalca yarımadasının üzerinde yer alır. Marmara denizi'nin kuzeydoğu sahilinde yer alan Bakırköy 1926 yılında kurulmuştur.

 1992 yılında günümüzdeki sınırlarına ulaşan Bakırköy'ün birçok komşusu vardır. Bakırköy'ün komşuları batıdan Küçükçekmece, kuzeyden Bahçelievler, kuzeydoğudan Güngören, doğudan Zeytinburnu ve güneyden ise Marmara Denizi'dir. 

226 bin kişilik bir nüfusa sahiptir. İlçenin ekonomisi genellikle sanayi ve ticarete dayalıdır. Bakırköy otobüs bileti ile bu sanayi ve ticaret merkezine kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. İlçede yer alan bazı büyük AVM'ler ticari hayatın canlılığının sürmesinde etkilidir. Bakırköy Belediyesi'nin yaptığı Bakırköy yeraltı çarşısı ilçe ekonomisine katkıda bulunan önemli bir yerdir.

Bakırköy’ün Tarihçesi 

Bakırköy 4. yüzyılda kurulan bir ilçedir. Büyük Konstantin döneminde saraylar, köşkler ve kiliselerle bilinen önemli bir merkezdi. Roma İmparatorluğu döneminde Antik Çağ'da olduğu gibi yine önemini korumuştur. 

Bizans döneminde ise askeri bir yerleşim haline gelmiştir. Tarihte birçok el değiştiren Bakırköy sırasıyla Avar, Arap ve Bulgar saldırılarına uğramıştır. 12 yüzyılda ise Konstantinopolis'in Latinlerce işgal edilmesinde büyük ölçüde zarar görmüştür. 

14 yüzyılın ortalarında Osmanlı'nın eline geçtiğinde ismi Makriköy olarak değiştirilmiştir. Bölgeye Müslümanların yerleştirilmesi ise 17. yüzyılı bulmuştur. 19 yüzyılın sonlarından itibaren İstanbul'un bir ilçesi durumuna gelmiştir.

İstanbul'un kuruluşu ile işgalin bitmesi ve Cumhuriyet dönemine geçilmesinden sonra bölgede sanayi kuruluşları ortaya çıkmıştır. 5 Mart 1992 tarihli bakanlar kurulu kararıyla Bakırköy sınırları içerisinde Bağcılar, Güngören ve Bahçelievler ilçelerinin kurulması kararlaştırılmıştır.

Bakırköy’de Gezilecek Yerler

Bakırköy tarihi yapısı ile gezilecek yerlerin başında gelir. Özellikle Bakırköy Meydanı İstanbul'un tarihi mekanlarından biri olarak bilinir. Bakırköy’de gezilecek yerler arasında tarihi, kültürel ve turistik alanlar bulunur. Bakırköy otobüs bileti ile ilçeye gezi düzenlenebilir.  

Özgürlük Meydanı: Bakırköy'ün en çok ziyaret edilen meşhur alanlarından biridir. Buluşma noktası olarak belirlenen özgürlük meydanı renkliliği ve çeşitliliği ile göz doldurur. Çay bahçeleri, alışveriş alanları ve Avm'leri ile gezilebilecek önemli yerlerden biridir. Bakırköy sahiline de oldukça yakın olan özgürlük meydanının kendine has bir atmosferi vardır. Buraya gelindiğinde belediye tarafından kapalı alan olarak ilan edilen Cumhuriyet meydanı da mutlaka ziyaret edilmelidir.

Fildamı Sarnıcı: Bizans döneminden kalan bir yapıdır. Büyük bir alan üzerine inşa edilen bu yapı eski dönemlerde farklı nedenlerle kullanılmıştır. Bizans döneminde hipodrom olarak kullanılan bu sarnıç günümüzde konser alanı olarak belirlenmiştir. Restore edilen sarnıçta konser verilmesi yasaklanmıştır.

Atatürk Deniz Köşkü: Bakırköy ilçesi Şenlikköy Mahallesi'nde bulunan bu modern ve şık yapı Mustafa Kemal Atatürk için özel olarak inşa edilmiştir. İstanbul'u çok seven Atatürk buraya sık sık ziyaret düzenlemekteydi. Bu bakımdan ziyaret esnasında kendisine ait bir yerinin olmasına karar verilerek inşa edilmiştir.

Bakırköy’de Ne Yenir?

Bakırköy yemekleri ile de ziyaretçilerine lezzetli anlar yaşatacak restoranlara sahiptir. Bakırköy'ün meşhur yemekleri arasında ülke mutfağından birçok lezzet bulunur. 

Mantı: Bakırköy'de DK Mantı mantının her çeşidinin en lezzetli yapıldığı mekanlardan biridir. Klasik mantının yanında kızartılmış mantı ve çıtır mantı da bulmak mümkündür. Mantı sevmeyenler için ise börek çeşitliliği ile lezzetin tavan yapması sağlanır. 

Simya Boyoz: Bakırköy'de kahvaltı dendiğinde ilk akla gelen mekanlardan biridir. Günün güzel başlamak için lezzetli bir kahvaltı vazgeçilmezdir. Çıtır çıtır ve taze olarak gelen boyozun yanında yumurta, zeytin, çeşit çeşit peynir ve reçellerle lezzetli bir kahvaltı yapılabilir. Bulunduğunuz yeri de sipariş vererek boyozu en taze haliyle yiyebilirsiniz. 

Kırık Tabak Ev Yemekleri: Buram buram ev yemeği kokan bu yerde birçok lezzetli yemek çeşidi vardır. Tavuklu şehriye çorbası, barbunya pilaki, zeytinyağlı enginar ve yaprak sarmanın yanında çeşit çeşit ev yemeği ile anne yemeği tadında dakikalar geçirilebilir. Bakırköy'e yolu düşen herkesin bu mekanı mutlaka ziyaret etmesi gerekir.

Bakırköy’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Bakırköy İstanbul'un en çok ziyaret edilen bölgelerinden biridir. Bakırköy ulaşımında birçok seçenek mevcuttur. Bakırköy otobüs bileti alınarak çevre ilçelerden kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Genellikle toplu taşımamı kullanıldığı Bakırköy'de özel araç veya deniz otobüsü gibi seçenekler de kullanılabilir. 

Metro kullanmak isteyenler için ise Bakırköy merkeze giden bir metro hattı yoktur. Bunun yerine diğer karayolu toplu taşıma araçları kullanılabilir. Her gün defalarca gerçekleştirilen vapur seferleri ile birçok ilçeden Bakırköy'e gitmek mümkündür.

 Avcılar, Bakırköy, Kadıköy vapur seferleri 50 dakika sürer ve 24 kez günlük olarak gerçekleştirilir. İstanbul Havalimanı ile Bakırköy arası mesafe 44 kilometredir. Havalimanına ulaşım sağladıktan sonra otobüsler veya özel araç ile ilçeye gidilebilir.

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır