Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Yeşilhisar Hakkında

Yeşilhisar, Kayseri ilimize bağlı bir ilçedir. Yeşilhisar ilçesine ulaşmak için Yeşilhisar otobüs bileti alarak kolay bir şekilde ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Yeşilhisar ilçesine çeşitli illerden hem hava yolu hem de kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Ulaşımın yanı sıra turizm sektöründe de yılın her sezonunda ziyaretçilerine 7/ 24 konaklama, yeme-içme fırsatları sağlamaktadır. Zengin tarihi ve arkeolojik eserleriyle bu ilçemiz, yerli ve yabancı misafirlerin seyahat yerleri arasındadır. Konaklama, yeme-içme gibi çeşitli avantajlar sağlayarak günün her saatinde aktiftir. Bu cazip fırsatlar için bu ilçeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Konum: Yeşilhisar, Kayseri iline 65 km uzaklıktadır. Doğusunda Develi, kuzeyinde İncesu ile çevrilidir.

Nüfusu: Yeşilhisar ilçesinin, Türkiye İstatistik Kurumunun yapmış olduğu en yakın tarihli sayımına göre toplam nüfus ( 2021) 35.674 olarak belirlenmiştir.

Yeryüzü Şekilleri: Yeşilhisar, İç Anadolu bölgesinde dağlık ve ovalık bir yere kurulmuştur. İlçenin denizden seviyesinden yüksekliği 1100 metre 986 kilometrekarelik bir alanı kapsar.

İklimi: Yeşilhisar ilçesi, karasal iklime sahiptir. Yazar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. Ormanlık alan bulunmamaktadır ve yağış miktarı azdır.

Ekonomi: Bölgede daha çok Tarım, hayvancılık, turizm faaliyetleri yapılmaktadır. Sulak arazilerde meyvecilik yapılmaktadır. Tarım sektöründe daha çok patates ve pancar üretiminde ilk sıralardadır.

Yeşilhisar’ın Tarihçesi

Kayseri ilinde yer alan Yeşilhisar en eski yerleşim yerlerinden biridir. Tarihte Med, Hitit, Roma, Pers, Bizans, Moğol, İran, Abbasi, Danişmentler, İlhanlılar, Karamanoğulları, Selçuklu ve Osmanlı Devleti egemenliğine girmiştir. Kapadokya bölgesinin sekiz büyük şehri içinde adı geçen Kbistra ya da Siyiera günümüzdeki adı ile Yeşilhisar olarak bilinmektedir. İran’dan sonra Bizans hâkimiyetine giren Kbistra Battal Gazinin burayı fethetmesiyle Müslümanların eline geçmiştir. Yıldırım Beyazıt zamanında Osmanlı egemenliğine girmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile 1947 yılında ilçe olmuştur.

Yeşilhisar’da Gezilecek Yerler

Ülkemizin İç Anadolu bölümünde yer alan Yeşilhisar ilçesine, karadan ve havadan ulaşım tercih edebilirsiniz.  Bu ilçemize yapılan en kolay ulaşım Yeşilhisar otobüs bileti satın almaktır ve sonrasında bu turistik ilçeyi ziyaret edebilirsiniz. Yeşilhisar gezilecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Soğanlı Vadisi: Yeşilhisar ilçe merkezine 15 km uzaklıkta yer alan vadi Kayseri- Niğde ve Nevşehir güzergâhı üzerinde bulunmaktadır. Vadide Roma ve Bizans zamanından kalma izlere rastlanmaktadır. Bölgede birçok mezar, kaya kilise ve mağaralar bulunmaktadır. Duvarlara yapılan freskler burayı daha da özel yapıyor.

Erdemli Vadisi: Niğde- Kayseri karayolunun batısında bulunan vadi Yeşilhisar ilçe merkezine 4 km uzaklıktadır. Vadinin uzunluğu 10 km’dir.  Vadide çok sayıda kayadan yapılma manastır, kilise, odalar ve gözetleme kuleleri yapılmıştır.

İçmece Şifalı Su Tesisleri: İlçe merkezinin 10 km güneyinde yer alan bu tesiste apart daire, fırın ve markette bulunmaktadır. Buradaki suyun mide rahatsızlıkları başta olmak üzere birçok hastalığı iyi geldiği söylenmektedir. Burada sayısız konaklama imkânları da mevcuttur.

Kale Köy: İlçe merkezine bağlı ve 3 km uzaklıktadır. Moloz taş ve duvar kalıntılarından oluşan eski köy yerleşimi bulunmaktadır.

Yeşilhisar’da Ne Yenir? 

Ülkemizde yer alan ilçelerin kendine özgü pek çok lezzetli yemeği bulunmaktadır. Bu yemekler günlük yaşamda olduğu gibi dini günlerde ve bayramlarda hazırlanmaktadır. Yeşilhisar ilçesini ziyaret ettiğinizde tatmanız gereken Yeşilhisar’ın meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir;

Sulu Köfte: Kıyma, yumurta,  bulgur, soğan ve baharatlarla yapılan köfte çeşididir.

Saray Pilavı: Sotelenen tavuğun üzerine pilav koyularak hazırlanan bu yemek, turşu ve ayran eşliğinde servis edilmektedir.

Çiriş Yemeği: Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar pişirilir, domates suyu eklenir. Çiriş adı verilen bitki doğranır üzerine bulgur eklenip pişirilir. Damak tadınıza göre yoğurtlusunu da deneyebilirsiniz.

Bezdirme: Elde ya da ağaç dibek içerisinde ezilerek yapılan kıyma ve bulgurdan hazırlanan ev köftesidir.

Yeşilhisar’a Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kayseri ilimizin turizm cenneti Yeşilhisar ilçesine hava yolu ya da kara yolu ile ulaşım hizmetleri sağlanabilmektedir. Özel aracınız ile ziyaret edebileceğiniz bu ilçeye Yeşilhisar otobüs bileti satın alarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeye her yönden ulaşım imanı sağlanmaktadır. Yeşilhisar’a en yakın otobüs terminali, Kayseri il merkezine 65 km uzaklıktadır. Otobüs ile ulaşım sağlandıktan sonra otobüs firmalarının servisleri tercih edilebileceği gibi şehir içi otobüsler ya da ticari taksiler tercih edilebilir. Hava yolu ile ulaşımın sağlanabilmesi için ilçeden 69 km uzaklıktaki Kayseri Havaalanı da seyahati kolaylaştırmaktadır. Demiryolu ile Yeşilhisar ilçesine ulaşmak için ise Kayseri tren garına ulaşabilirsiniz. Kayseri ve Yeşilhisar arası 66 km’dir. Gara ulaşım sağladıktan sonra şehir içi otobüsler ve taksiler de birer alternatiftir.

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır