Uçuşlar yükleniyor, bekleyin....

Seferler yükleniyor, bekleyin....

Heybilet Mobil uygulamasını şimdi indirin!

Heybilet mobil uygulaması ayrıcalıklarından hemen yararlanın ,  bol bol puan , mobile özel kampanyalar ve dahası ...

Konak Hakkında

Konak, yüz ölçümü 24 kilometre kare olan ilçenin küçük yapısına aldanmamak gerekiyor. Konak otobüs biletleri adeta konsantre bir yapısı olan ilçenin tarihi, turistik, ekonomik konularda gördüğü rağbet sonucu çok erken tarihlerde tükenebiliyor. Sanata ilham veren yapısı ve gelişmeye yardımcı olan her imkânı barındıran yapısıyla bu ilçede istenileni bulamamak ya da istenilen yere varamamak mümkün değil.

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu içinin toprakları çok verimli olsa da küçük yapısı sebebiyle tarımı için ayrılabilen alanların küçülmesi kaçınılmaz bir hale almıştır. Özellikle dönemsel ve ticari yoğunluk olan zamanlarda gece ve gündüz arasında dahi nüfus yoğunluğunda büyük dalgalanma yaşanabiliyor dolayısıyla bazen konakta sakin bir gezi deneyimlemek zorlaşabiliyor.

Konak’ın Tarihçesi

Konak, coğrafi ve siyasi önemi dolayısıyla tarih boyunca defalarca el değiştirmiş savaşlara ve çekişmelere şahit olmuştur. Antik çağlardan beri yerleşme alanı olarak kullanılan ilçe birçok tarihi eseri ev sahipliği yapsa da Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden kalan eserler ve belgeler büyük bir yüzdeye sahiptir. 

1425 yılında Osmanlı Devleti’ne bağlanan Bir Sancak konumundayken zamanla gelişmiş 1811 yılında Aydın eyaletine bağlanmıştır. Bir süre bu şekilde devam ettikten sonra 1924 teşkilatı esasiye kanununa bağlı olarak vilayetler kurulmuş e İzmir vilayet unvanı kazanmıştır. 1949 tarihinde yapılan değişikliklerle dil sistemine geçilmiş ve illerde ilçe Bucak şeklinde ayrılmaya başlanmıştır. 1987 tarihinde ilçelerin kurulması ile ilgili kanunla birlikte Konak belediyesi kuruluma kararı alınmış ve 22 Temmuz 1988'de teşkilatı tamamen tamamlanmıştır. 

Daha önce İzmir il merkezi konumunda olan Konak büyükşehir oluşturulması dolayısıyla 4 Temmuz 1987 tarihinde resmî gazetede yayınlanan kanun sonucunda ilçe niteliği kazanmış ve 1988 yılında tamamen faaliyete geçmiştir.

Konak'ta Gezilecek Yerler

Konak gezilecek yerler tavsiyesi istendiğinde en çok önerilen noktalar kültür ve eğlence temalı olup bunları alışveriş mekanları takip ediyor. Gözlemi seven bir gezginseniz Konak otobüs bileti alarak buraya gelebilir zihninizi yormadan göz zevkinizi tatmin edecek etkinlikler planlayabilirsiniz.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi: Konağın ünlü caddelerinden biri olan Kıbrıs şehitler caddesi renkli alışveriş merkezleri otantik kitapçılar ve şirin kafelerden oluşuyor. İstanbul Taksim yarışabilecek yoğunlukta olan bu cadde hem iş yerlerinin hem de el işçiliği ile hazırlanan ürünlerini satmak üzere burada tezgâh açan bireysel satıcıların ziyaretçilerini bekle diye cıvıl cıvıl bir alandır.

Tarihi Asansör: İzmir'deki Yahudi vatandaşların ticari ve ekonomi faaliyetleri için kullandıkları neredeyse bir asırlık olan iki yolu birbirine bağlamak amaçlı kullanılan yapıdır. Dario Morero Sokağı'nda bundan asansör daha önce ücretli hizmet verirken artık ziyaretçilerini bedelsiz ağırlıyor.

Konak’ta Ne Yenir?

Konak'tan deniz ürünleri kültürü büyük ölçüde gelişmiş ve Konak meşhur yemekleri de bu ürünler kullanılarak yapılmaya başlanmıştır. Deniz ürünleri sevmeyenler içinde güzel tarifler ve demek sofraları bulabilmek mümkün.

Konak Kebabı: Bostan patlıcanlar bir parmak kalınlığında halka şeklinde kesilerek hafif kızartılır yağ çekmesi için kağıt havlunun üzerine koyularak dinlendirilir. İç harç için kavrulan etlerin üzerine soğan ve biberler eklenip salıncaya kadar pişirilir son birkaç dakikada domates salçası ve doğranmış domatesler de eklenerek iç harç elde edilir. Tepsinin üzerine patlıcanlar ve patlıcanların üzerine de iç harç eklenerek üst üste devam edilir aralarına doğranmış patates dizilir ve en üstte de beşamel sos hazırlanarak fırınlanır.

Şambali: Önce şerbet hazırlanarak soğuması beklenir. Bu sırada şeker ve yoğurt çırpılıp üzerine un irmik ve diğer malzemeler eklenip eller çırpılarak hızlanır. Tepsiye yayılan hamur üzeri düzlenerek fıstıklarla süslenir. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilip direkt soğuk şerbetli buluşturulur. Şerbetini çektikten sonra servis edilir.

Konak'ta Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İzmir il merkezine uzaklığı 2 kilometre olduğundan istendiği takdirde yürüyerek bile ulaşım sağlanabiliyor. Bu kolaylığın dışında hava, deniz, demir yolları anlamında bütün imkanlar kullanılabilirken diğerlerine göre Konak otobüs biletleri daha sık tercih ediliyor. 

Şehir içi ulaşımda ise halk otobüsleri, metro, tramvay ile rahatça ulaşım sağlanabiliyor.

SSL
Kredi kartı bilgileriniz 256Bit SSL güvenlik sertifikası ile korunmaktadır.
Visa MasterCard Troy!

Copyright 2024 © Heybilet.com Tüm Hakları Saklıdır